Waar moet je op letten bij de aanschaf van een krabpaal?

Op zoek naar een krabpaal? Leuk! Misschien heb je al een kat in huis en is je krabpaal aan vervanging toe, misschien krijg je binnenkort een kat waardoor je je nu aan het voorbereiden bent en de nodige spullen wilt aanschaffen. Een belangrijk artikel wat je eigenlijk wel in huis móét hebben als je een kat hebt of krijgt, is een krabpaal. Katten hebben van nature de behoefte om hun nageltjes te krabben. Als je geen krabmeubel voor ze hebt, dan is de kans groot dat je bank, tafel of stoelen de pineut zijn. Dit wil je vast voorkomen. Zorg ervoor dat je voldoet aan de wensen van een kat en schaf een krabpaal aan.

Klein krabmeubeltje
Wanneer je een krabpaal gaat aanschaffen moet je rekening houden met de grootte en leeftijd van je kat. Komt er een kleine kitten bij jou in huis dan is een klein krabpaaltje voorlopig wel voldoende. De kleine krabpaaltjes zijn naast krabmeubel ook speelgoed voor een kitten. Vaak zie je ook dat kleine krabpalen voorzien zijn van leuke speelmogelijkheden. Dat is natuurlijk geweldig voor zo’n jonge, speelse kitten! Is de krabpaal niet voorzien van speelmogelijkheden, dan is het leuk om wat klein speelgoed voor je kat in huis te halen. Zo kun je lekker met je kat spelen en creëren jullie een band samen.

Grote krabpaal
Komt er een volwassen kat bij jou in huis dan is een grotere krabpaal meer geschikt. Ook wanneer je meerdere katten hebt of krijgt. Zorg ervoor dat iedere kat voldoende ruimte heeft voor een ‘eigen’ plekje in de krabpaal. Katten zijn vaak graag op zichzelf en willen niet altijd gestoord worden door hun soortgenoten. Er zijn natuurlijk ook katten die elkaar juist graag opzoeken. Het is dus ook een beetje afhankelijk van welk  type kat jij hebt of krijgt. Voorzie je woning in ieder geval van een geschikte krabpaal. Je kunt er later altijd nog een krabpaal bij kopen of zorgen voor andere uitbreiding qua kattenmeubels.