Veel voorkomende problemen bij honden

De meeste mensen vinden het prettig om ook huisdieren in hun woning te hebben, zoals een hond. Honden staan bekend als vrolijke maar daarnaast zeker ook trouwe huisdieren. Bovendien is het uitlaten van een hond goed voor je gezondheid. Genoeg reden dus om ook een hond is huis te nemen, maar wat als je hond ziek is of een mankement heeft? Veel mensen weten niet zij in deze situatie moeten handelen of wat er ├╝berhaupt aan de hand is met het dier. Geldt dit ook voor jou? Dan kun je de volgende problemen waarschijnlijk op tijd signaleren na het lezen van dit artikel. 

Een hond zal wel eens diarree hebben

Allereerst is diarree een probleem waar veel honden wel eens last van hebben. Diarree bij een hond kan verschillende achterliggende redenen hebben, maar in de meeste gevallen zal het zijn omdat het dier iets heeft gegeten wat hij of zij niet hoort te eten. Het eten van ongewenste dingen gebeurt meestal tijdens het uitlaten van de hond, tijdens het snuffelen zal het dier likken en soms ook eten. Daarnaast kan een hond ook last van diarree hebben door een bepaald virus. Het is belangrijk om de voortgang van de diarree in de gaten te halen, als het na een aantal dagen aanhoudt is het verstandig om een bezoek aan de dierenarts in te plannen.

Honden blaffen

Een ander punt waardoor veel mensen geen hond willen is blaffen. Er zijn erg veel honden die regelmatig blaffen, dit is echter iets wat echt bij het dier hoort. Af en toe blaffen is ook niet erg, maar honden die constant blaffen kunnen erg vervelend zijn. Hierom is het belangrijk dat je de hond vanaf dat het een puppy is al niet beloond voor het blaffen. In sommige situaties zal de hond ook juist op een goed moment blaffen. Daarnaast zijn er ook veel honden die vrijwel nooit blaffen, misschien heel af en toe tijdens het spelen. Er zijn ook erg veel honden die goed opgevoed zijn en op goede momenten blaffen, als er bijvoorbeeld iemand voor de deur staat. Een hond heeft erg goede oren, hierdoor zal het dier dit als eerst door hebben. Als de hond dan begint te blaffen ben je op de hoogte dat er iemand voor de deur staat, dit is erg fijn.

Verlatingsangst

Tot slot zijn er een hoop honden die verlatingsangst ervaren. Deze dieren raken als het ware in paniek zodra jij het huis wilt verlaten. Dit kan zich uiten in blaffen, krabben, ongepast urineren of ontlasting. Dit is enkel bij veel honden niet het geval. De meeste honden die verlatingsangst ervaren zullen je constant achtervolgen, ze zullen proberen je aan te raken en tot slot angstig worden.

Bedelen van de hond

Een ander veelvoorkomende irritatie van mensen bij honden is bedelen. Een hond zal eten snel ruiken, hierdoor zal dit in de keuken al kunnen beginnen. De honden zullen je voor je voeten lopen en mogelijk tegen je aan springen. Dit doen zij omdat zij dan eten willen. Nadat je het eten hebt bereid en aan het eten bent zal dit gedrag voort zetten.