Kleinigheidje voor hond om 2019 goed te beginnen

Hond

Ik word altijd zo vrolijk als er weer een nieuw jaar is aangebroken. Niet iedereen deelt deze mening met mij. Er zijn zat mensen in mijn directe omgeving die tijdens het begin van een nieuw jaar altijd erg melancholisch worden. Ik snap het ergens wel, maar wat schiet je ermee op? Daarom heb ik lang geleden al besloten om ieder jaar goed en positief in te luiden. Dat doe ik door een kleinigheidje aan iemand te geven. Dit jaar was mijn lieve en loyale hond aan de beurt. Mijn hond heet Djoere en is een Friese Stabij. Zijn 2019 begon uitstekend aangezien ik hem onverwachts verwende.

Moeite met slapen

De afgelopen maanden zag ik mijn geliefde huisdier snel gegroeid was. Djoere is namelijk nog niet zo oud. Hij sliep voorheen altijd zorgeloos in de oude mand van mijn vorige hond. De laatste maanden van 2018 had Djoere moeite met slapen: de hondenmand was te klein geworden. Mijn vorige hond was een kleiner ras dan de Friese Stabij. Het was met andere woorden eigenlijk wel hoog tijd dat ik een gloednieuwe, hypermoderne hondenmand ging kopen voor mijn lieve huisdier. Ik vind namelijk dat er niets vervelenders is dan slapeloze nachten, omdat je niet lekker ligt.

De ideale hondenmand

Na mijn resolute besluit had ik stiekem wel een behoorlijke uitdaging. Wat is nou een goede hondenmand? In welke mand zal mijn hond gegarandeerd weer goed slapen? Eerst ben ik dus wat gaan Googlen op zoek naar de ideale hondenmand. Zo kwam ik tot de ontdekking dat er een hoop gebeurd is op het gebied van een mand of kussen voor honden. Een aantal websites noemde de “gewone mand” zelfs “passé”. Nieuwsgierig naar de huidige trends heb ik een deep dive gemaakt in de wereld van hondenaccessoires. Wat stond ik versteld zeg!

Tot mijn grote verbazing zijn er tegenwoordig orthopedische en zelfverwarmende kussens en hondenmanden. Een orthopedische hondenmand heeft namelijk memory foam. Dat zit ook meestal in de betere matrassen. Dankzij dit bijzondere foam veert de mand telkens weer terug in zijn oorspronkelijk vorm. Dat zorgt ervoor dat iedere hond weer heerlijk slaapt. Daarnaast is de zelfverwarmende mand gevuld met schuimrubber en luchtzakjes. Hierdoor heeft deze hondenmand optimale isolatie. Ik had behoorlijk moeite om de ideale hondenmand voor Djoere te selecteren. Uiteindelijk ben ik gegaan voor een orthopedische mand. Zijn hondenmand is namelijk nu vergelijkbaar met mijn matras – en daar lig ik zelf maar al te graag op.