Kitten opkomst? Bereid je dan goed voor


Wanneer je besluit om een kitten in huis te nemen, kan dat heel spannend zijn. Er komt namelijk veel bij kijken wanneer de kitten eenmaal in huis is. Maar om meteen een goede start te hebben, kun je van tevoren al veel ondernemen om jezelf en je huis goed voor te bereiden, voordat je nieuwe huisgenoot aanwezig is. Het is bijvoorbeeld niet alleen belangrijk om royal canin kitten voer te halen, maar ook je huis als het ware kitten proof te maken. Ben jij benieuwd geworden naar wat er allemaal nog meer bij komt kijken? En ben jij van plan binnenkort een kitten in huis te halen? Lees dan snel verder!

De juiste benodigdheden 

Allereerst is het belangrijke om alle essentiële benodigdheden te verzamelen en deze in huis te plaatsen. Denk bijvoorbeeld aan een kattenbak, kattenvoer en bakjes om water uit te drinken en speeltjes waarmee de kitten zich kan vermaken. Ook is het belangrijk om een katten krabpaal in huis te halen, want een kitten heeft vaak nogal de neiging om aan meubilair te krabben en dat is voor jou waarschijnlijk niet gewenst. Daarnaast is het belangrijk om een kattenmand of -bed voor de kitten te halen. Je kunt hierbij rekening houden met de grootte van de kitten of bijvoorbeeld meteen al opteren voor een grotere maat, gezien de kitten snel zal groeien. Houd er ook rekening mee dat ze veilig zijn en ook een goede kwaliteit hebben, gezien je ook wil dat ze lang meegaan en niet na een aantal maanden alweer stuk zijn.

Maak je huis kittenproof

Kittens zijn qua karakter hetzelfde als kleine kinderen: ze zijn nieuwsgierig, willen graag alles aanraken en ze houden van avontuur. Daarom kunnen ze nogal in de problemen komen als je overal items laat slingeren, waar ze aan kunnen zitten. Het is daarom goed als je scherpe of breekbare voorwerpen buiten het bereik van de kitten houdt. Daarnaast zal je stopcontacten die bereikbaar zijn voor de kitten ook afdekken, gezien zijn hier ook nogal speels mee kunnen zijn. Ook als je planten hebt met stekels of planten die giftig zijn 

Een dierenarts vinden

Natuurlijk is een dierenarts een essentieel onderdeel waar je aan zal moeten denken. Een goede dierenarts is belangrijk voor de gezondheid van de kitten. Zoek voordat de kitten arriveert een dierenarts en maak een afspraak voor een eerste controle en vaccinaties. De dierenarts kan ook advies geven over het voeren van de kitten en eventuele gezondheidsproblemen of gedragsproblemen die kunnen optreden. Gedurende het gehele leven van de kat zal de dierenarts een rol blijven spelen!

Maak een voedingsplan

Een goed voedingsplan is essentieel voor de gezondheid en groei van de kitten. Je kunt, zoals eerder is genoemd, een dierenarts raadplegen over voedsel dat geschikt is voor de leeftijd en grootte van de kitten. Zorg ervoor dat je voldoende voedsel in huis hebt en maak een schema voor het voeren van de kitten, waarbij je de aanbevolen hoeveelheid voedsel per dag in overweging neemt. Je wil namelijk niet overvoeden maar ook zeker niet ondervoeden en katten kunnen natuurlijk niet als wij mensen aangeven wanneer ze honger hebben.