Een hondenbench kopen voor zindelijkheidstraining

Het kan best lastig zijn je hond zindelijk te maken. Om je een beetje te helpen bij jouw zindelijkheidstraining, kun je een hondenbench aanschaffen. Meer over de zindelijkheidstraining in de hondenbench, lees je op deze pagina.

Waarom zindelijkheidstraining in de bench?

Veel mensen gebruiken een hondenbench om hun pup zindelijk te maken. Dit is niet voor niets, want zindelijkheidstraining in de hondenbench werkt simpelweg erg goed. Dit komt omdat honden hun nest van nature liever niet bevuilen. Zet je jouw pup in de bench, dan zal het beestje proberen de bench zo schoon mogelijk te houden.

Natuurlijk is het belangrijk je pup regelmatig uit te laten, zodat het beestje niet gedwongen wordt toch in de bench te plassen. Laat je de pup regelmatig uit en gebruik je verder de hondenbench bij de zindelijkheidstraining, dan kan er bijna niets fout gaan. Let op: vergeet het beestje ’s nachts niet uit te laten! Doe je dit niet, dan plast je arme pup in de bench.

Wat is de juiste bench voor zindelijkheidstraining?

Niet alle hondenbenches zijn geschikt voor zindelijkheidstraining. Wij raden je aan geen grote bench te kopen als je jouw pup wil trainen om zindelijk te worden. Doe je dit wel, dan zal je slimme pup de bench zelf opdelen in een slaapgedeelte en in een plas gedeelte. Dit betekent dat het beestje alsnog zal plassen in de bench en je zindelijkheidstraining niet zal slagen. Maar zorg wel dat je hondenbench groot genoeg is.

Wil je geen kleine bench kopen, simpelweg omdat je de bench ook nog wil gebruiken als je pup wat groter is? Koop dan een grote bench en maak deze zelf wat kleiner. Hier kun je een veilig en zacht materiaal voor gebruiken, zoals bijvoorbeeld veilig isolatieschuim. Is de zindelijkheidstraining geslaagd, dan haal je het schuim uit de bench. Nu heb je een grotere hondenbench, die je nog vele jaren kunt blijven gebruiken.